Omdat verhalen niet verjaren

 · 
July 10, 2024
 · 
2 min read
Featured Image

Mensen op leeftijd stralen vaak een bepaalde rust en wijsheid uit. Het leven dat ze hebben geleid staat getekend in het gezicht en de ogen vertellen ons wat wij nog niet hebben gezien. Al van jongs af aan spreken deze ogen boekdelen die ik maar wat graag lees en gaat mijn nieuwsgierigheid uit naar de geschiedenis van door ouderdom vergrijsde haren. Waar komen deze vandaan en wat heeft hen gekleurd?

Alhoewel de fysieke verschillen tussen jongeren en ouderen natuurlijk onomstotelijk zijn, lijken we ons daar tegenwoordig blind op te staren. Steeds vaker worden onze uiterlijke verschillen sterker onderlijnd dan de lijnen van mijn oma’s gezicht diep zijn. We zien elkaar als appels en peren, maar komen we niet uit dezelfde boom?

Tuurlijk. Hoe je het wendt of keert, uiteindelijk zijn we allemaal uit hetzelfde hout gesneden. Daarom ben ik van mening dat we zoveel kunnen leren van ouderen, zolang we er maar oog voor hebben. Ze houden ons een spiegel voor, dus waarom kijken we daar niet wat vaker in?

Dat ga ik doen dus. Enerzijds omdat ik ervan overtuigd ben dat we zoveel op elkaar lijken en van elkaar kunnen leren. Ik wil de bekende verschillen overbruggen door de overeenkomsten op te zoeken. Anderzijds omdat ik het simpelweg waanzinnig vind, en ik niet kan wachten om mijn grote inspiratiebronnen het hemd van het lijf te vragen.

Want hadden ouderen op onze leeftijd ook struggles met het maken van de juiste keuzes in het leven? Voelden zij dezelfde vlinders in hun buik bij een eerste verliefdheid? Hadden zij vroeger ook al last van FOMO en hoe besteedden zij hun vrije tijd in een wereld zonder scrollen en streamen?

Inspirerende woorden, grappige anekdotes, herkenbare herinneringen en wijze lessen. In de vorm van een verhaal, omdat verhalen niet verjaren. Ik zet ze zwart op wit, en geef deze een podium met jong publiek. Zodat mijn leeftijdsgenoten het hopelijk met me eens zullen worden dat we in de kern behoorlijk op elkaar lijken. En zodat we het vooral nog veel vaker, heel leuk kunnen hebben met elkaar.

Comments

No Comments.

2024 © Pozy
Amsterdam

Design by Work & Dam

Are you up for putting your
brand in the spotlight?

hello@pozy.nl

Pozy-logo-orange-bar-01